Studentnytt

• Utlysning: Stipendier för studier vid University of Wisconsin-Madison

[2014-11-21] Brittingham Viking Organization erbjuder nu utlyser stipendier för läsåret 2015/2016 till University of Wisconsin-Madison där ett stipendium avser sommarterminen 2015 i samarbete med Anders Walls stiftelse och där det andra stipendiet finaniserar studier för hela läsåret 2015/2106. Stipendierna täcker resor till och från USA, undervisning, boende och grundläggande levnadskostnader vid University of Wisconsin-Madison. Stipendiebeloppet för hela läsåret 15/16 är USD 40.000 och USD 10.000 för sommarterminsstipendiet (Anders Walls stiftelse). Du kan fritt välja vilka ämnen du vill studera vid universitetet. Deadline för ansökan: 20 januari 2015

• Praktik på Läkare utan gränser

[2014-11-19] Ur annonsen: "Läkare Utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd där vi behövs mest. Vi bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet. Tack vare det regelbundna stödet från våra månadsgivare kan vi agera snabbt i krissituationer och nå fram till de patienter som är i störst behov av sjukvård."

• Praktik på Hungerprojektet

[2014-11-07] Hungerprojektet är en ideel organisation som jobbar för att avskaffa hunger och fattigdom.

• Öppen föreläsning med internationell klimatforskare

[2014-11-05] Professor Björn-Ola Linnér, University of Linköping: The climate change politics and sustainability transformation discourses - on international climate politics, governance pathways, actor involvement and the new IPCC assessment report. The lecture will be given in English.

• Praktik på Amnesty

[2014-11-04] Ur annonsen: "Som praktikant hos Amnesty erbjuds du en kvalificerad yrkespraktik där du aktivt medverkar i det dagliga arbetet på sekretariatet och får handledning av Amnestys personal. Under praktikperioden får du mycket god insyn i och kunskap om Amnestys arbete och om hur en frivilligorganisation fungerar. Självklart lär du dig också mycket om mänskliga rättigheter."

Arkiv/fler nyheter

Prenumerera på våra nyheter och evenemang

på våra nyheter och evenemang

Studentservice