• Migrationministern i samtal med internationella GU-studenter

[2014-04-16] Igår besökte migrationsminister Tobias Billström (M) Göteborgs universitet för att presentera resultatet av den migrationspolitiska överenskommelsen mellan regeringen och Miljöpartiet. Överenskommelsen innebär viktiga förändringar för internationella studenter. Natalie Munera, student vid institutionen för globala studier, var en av dem som träffade ministern.

• Ledig tjänst som vikarierande lektor

[2014-04-15] Institutionen för globala studier söker en vikarierande universitetslektor. Anställningen omfattar undervisning inriktad mot i första hand huvudområdet Mänskliga rättigheter. Undervisningen kommer i första hand att ske inom utbildningsprogram på avancerad nivå.

• Världsunik fotoutställning om Burma gästar Göteborgs universitet

[2014-04-14] Efter över 50 år av förtryck och marginalisering är Burmas etniska minoriteter nu på väg att få ta plats i den demokratiseringsprocess som pågår. I den världsunika fotoutställningen The Vanishing tribes of Burma, som kommer till Göteborg i maj, skildras en del av den burmesiska ursprungsbefolkningens berättelse i all dess mångfald och kraft.

• Två lediga doktorandtjänster i socialantropologi

[2014-03-27] Två doktorandtjänster i socialantropologi utlyses vid institutionen för globala studier vid Göteborgs universitet.

• "Finanskrisen har skapat ett feminiserat prekariat"

[2014-03-25] Den ekonomiska krisen slår mot kvinnor i deras position både inom familjen och på arbetsmarknaden. Det gör dem dubbelt utsatta jämfört med män. Det menade den spanska forskaren Lina Gálvez Muñoz, i sitt framträdande vid konferensen The European economic crisis and it´s consequences for women vid Göteborgs universitet.

• Ledig tjänst som studieadministratör

[2014-03-20] Institutionen för globala studier söker en studieadministratör för arbete i studentexpeditionen.

• Claudine Umulisa månadens profil på Samfak

[2014-03-16] SGS-doktoranden Claudine Umulisa är månadens profil på Samhällsvetenskaliga fakulteten. Umulisa berättar om sin forskning om kvinnor som blev gravida mot sin vilja under folkmordet 1994, och deras barn som av sina landsmän i Rwanda omtalas som children of hate.

• Konferens belyser hur finanskrisen drabbar Europas kvinnor

[2014-02-10] Hur drabbas kvinnor och arbetet för jämställdhet av den pågående ekonomiska krisen i Europa? Kring det temat bjuder feministiska forskare och aktivister in till konferens 20-21 mars vid Göteborgs universitet.

• Forskares historielöshet hindrar kunskap om fred och utveckling

[2014-01-27] Forskarnas dåliga överblick över sitt eget fält är ett hinder för att nå kunskap om vad som kan skapa fred och utveckling i världen. Det menar docent Fredrik Söderbaum, som nyligen givit ut ett fyra band tjockt verk om forskningsfältet regionalismens historia.

• Ledig tjänst som lektor i freds- och utvecklingsforskning

[2014-01-09] Institutionen för globala studier söker en universitetslektor i freds- och utvecklingsforskning.

Arkiv/fler nyheter

Prenumerera på våra nyheter och evenemang

på våra nyheter och evenemang