• Fredrik Söderbaum ny professor i freds- och utvecklingsforskning

[2014-06-26] ¿ Den utökade forskningstiden är välkommen, säger Fredrik efter sex år som proprefekt på globala studier. På agendan står EU som global aktör, regionalism och att formulera ett nytt forskningsprojekt om bistånd. ¿ Mina roligaste och bästa forskningsresultat ligger framför mig, dessutom gynnas ämnet av den tvärvetenskapliga miljön.

• Bent Jörgensen tilldelas pris för pedagogiskt engegemang

[2014-06-19] Bent Jörgensen, lektor vid institutionen för globala studier, har tilldelats Göta studentkårs pedagogiska pris.

• Fem frågor till Lennart Wohlgemuth...

[2014-06-09] Lennart Wohlgemuth, lärare och tidigare gästprofessor vid institutionen för globala studier, deltar denna vecka som en av få inbjudna utomafrikanska personer vid en vetenskaplig konferens om den afrikanska samhällsvetenskapen framtid.

• GU-forskare får världens första professur i fredligt motstånd

[2014-06-03] Stellan Vinthagen, lektor vid institutionen för globala studier, tillträder i juli världens första professur i ickevåld och civilt motstånd, belägen vid University of Massachusetts Amherst, USA. - Det är första gången som min tid i fängelse betraktats som en merit i akademiska sammanhang, säger han.

• Köpenhamnprofessor berättade om bönders kamp för jord på Java

[2014-05-21] Indonesiska bönders landockupationer under senare tid har utmanat inte bara ägandet av odlingsmark och skog, de har också rest frågor om hur landet styrs och om vem som kan göra sin röst hörd. Det menade professor Christian Lund som i veckan höll en gästföreläsning på Institutionen för globala studier.

• Burmesiska demokratiaktivister gästar Campus Linné

[2014-05-21] Det internationella samfundets optimistiska beskrivningar av demokratiutveckligen i Burma ger en delvis skev bild. Det menade den burmesiska demokratiaktivisten Zin Mar Aung som deltog när fotoutställningen The Vanishing Tribes of Burma öppnade i Annedalsseminariet.

• Filmteam följde SGS-student på praktik i New York

[2014-05-12] Hur är det att vara göra praktik på FN i New York? Filmen Praktikplats: New York, som just nu visas på SVT-Play, skildrar Jenny Nilsson, student vid institutionen för globala studier, på jobbet i FN-skrapan, där hon bland annat gör en film om vikten av utbildning för döva barn världen över.

• SGS-forskare deltar i Vetenskapsfestivalen

[2014-05-05] Flera medarbetare från institutionen för globala studier deltar i årets Vetenskapsfestival, som drar igång i veckan. Bland annat diskuterar professor Jan Scholte frågan om hur man som individ kan bidra till en mer rättvis värld.

• Migrationministern i samtal med internationella GU-studenter

[2014-04-16] Igår besökte migrationsminister Tobias Billström (M) Göteborgs universitet för att presentera resultatet av den migrationspolitiska överenskommelsen mellan regeringen och Miljöpartiet. Överenskommelsen innebär viktiga förändringar för internationella studenter. Natalie Munera, student vid institutionen för globala studier, var en av dem som träffade ministern.

• Ledig tjänst som vikarierande lektor

[2014-04-15] Institutionen för globala studier söker en vikarierande universitetslektor. Anställningen omfattar undervisning inriktad mot i första hand huvudområdet Mänskliga rättigheter. Undervisningen kommer i första hand att ske inom utbildningsprogram på avancerad nivå.

Arkiv/fler nyheter

Prenumerera på våra nyheter och evenemang

på våra nyheter och evenemang